Kevään karitsoinnit alkoivat

Tämän kevään ensimmäiset karitsat syntyivät aamuyöstä, kun ensikkoemä Valko pyöräytti itsenäisesti maailmaan pässipojat 2.Törmälän Vieterin ja 2.Törmälän Veijarin. Poikien isä on 2.linjan Kylmälammin Seppo. Vieteri on valkoinen tummilla merkeillä ja Veijari musta valkoisella rosvonaamiolla.

2015-03-24 Vieteri ja Veijari2015-03-24 Veijari

Päivällä saimme laumaamme täydennystä valkoisilla uuhi- ja pässikaritsoilla. Tämän viikon aikana on odotettavissa vielä 15 mamman karitsoinnit. Kohta on taas enemmän pieniä kuin isoja.

Osa syntyvistä karitsoista tulee toukokuun puolenvälin jälkeen myyntiin.

Samanaikaisesti pässit ovat astumassa kahdessa uuhiryhmässä eli vielä elokuuksikin on luvassa pikkukaritsoita.

Lammaskatraassa on astutusaika

Tämän viikon tiistaina tilan pässit, 2. linjan musta Seppo ja 44. linjan valkoinen Brando pääsivät uuhilaumoihin töihin. Nyt syksyllä astutusryhmissä on yhteensä 22 uuhta, joista tähän päivään mennessä oli astuttu jo puolet. Maaliskuun puolivälin jälkeen on siis tiedossa karitsoita.

Toinen astutusaika on keväällä, maaliskuussa, joten ensi vuoden karitsoista noin puolet pitäisi syntyä elokuussa. Elokuun karitsat on tarkoitus kasvattaa pääsiäissesonkia ajatellen.

Seppo -pässille syntyy karitsoita kaikissa suomenlampaan väreissä: mustina, ruskeina, harmaina ja valkoisina. Brandon karitsat ovat yleensä valkoisia.

14042014291

Tässä yksi viime kevään karitsanelikko vastasyntyneinä puhtailla oljilla köllöttelemässä. Isänä 2.linjan Seppo, emänä 18.linjan Sara. Karitsat Severi, Sakari, Santeri ja Sinikka.